Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Μάικλ Τζάκσον - Η ασθένειά του



Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος απο μαύρος να γίνει λευκός ;



Ο κύριος στη φωτογραφία ονομάζεται Lee Thomas και έχει κάτι κοινό με τον “ Βασιλιά της Ποπ”, Michael Jackson. Αυτό δεν είναι η ικανότητά του στο χορό και το τραγούδι αλλά το γεγονός ότι και οι δύο προσβλήθηκαν από την ίδια δερματική πάθηση που ονομάζεται Vitiligo ( στα ελληνικά,Λεύκη).




Η Λεύκη είναι μια χρόνια διαταραχή που προκαλεί αποχρωματισμό και σημάδια στο δέρμα. Εμφανίζεται όταν τα μελανοκκύταρα, τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για το χρώμα του δέρματος, πεθαίνουν ή δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον αποχρωματισμό τμημάτων η ολόκληρου του δέρματος ή τη δημιουργία κηλίδων.  Τα αιτία που προκαλούν την εμφάνιση της λεύκης δεν είναι γνωστά  (για περισσότερες πληροφορίες http://www.medlook.net/article.asp?item_id=1627 )






Michael Jackosn (1981)
Ο Jackson διαγνώστηκε ότι υπέφερε από Λεύκη κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80'. Αυτή η δραματική αλλοίωση του χρώματος του δέρματός του έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο αστείων και ανεκδότων, με πολλούς να υπαινίσσονται ή ακόμη και να υποστηρίζουν ότι η αλλαγή αυτή ήταν εσκεμμένη. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα δικαιολογούσουν σε καμία περίπτωση ένα δημόσιο πρόσωπο που άλλαξε τόσο ριζικά τα χαρακτηρίστηκα του προσώπου του και συμπεριφέρεται περίεργα.Ισως όμως θα πρέπει να αναλογιστούμε τον ρόλο που αυτή η περίεργη ασθένεια μπορεί να είχε παίξει στα προφανή θέματα αυτοεκτίμησης που είχε ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης.






Όταν το  1993 σε μια ζωντανή τηλεοπτική συνέντευξη ο Τζάκσον, εμφανώς συγκινημένος, ανακοίνωσε τους λόγους για την αλλαγή του χρώματος του δέρματός  του, ήταν προφανές ότι το θέμα ήταν αρκετά επώδυνο γι’ αυτόν. Ο Τζάκσον  εξήγησε ότι χρησιμοποιούσε μέικ απ για να κάνει τον τόνο του δέρματός του πιο ενιαίο καθώς, όπως είπε, η ασθένεια αυτή δημιουργεί κηλίδες στο δέρμα.


Mάικλ Τζάκσον (1994)





Μάικλ Τζάκσον (1995)
Η προσωπική του μακιγιέζ είπε το 2004 : « Άρχισε να εμφανίζεται (η ασθένεια) σχετικά νωρίς, προσπαθούσε να το κρύψει κι από μένα ακόμη… προσπάθησε να το κρύψει για αρκετό καιρό. Προσπαθούσε να το καλύψει με μακιγιάζ μέχρι που επεκτάθηκε πολύ. Είναι σε ολόκληρο το σώμα του. Προσπαθούσαμε να το κρύψουμε και να το καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μέχρι τη στιγμή που αναγκάστηκε να πει στο κοινό , « Κοιτάξτε, δεν προσπαθώ να γίνω λευκός, έχω μια δερματική πάθηση»

Στην αρχή προσπαθούσα να καλύψω τα λεύκα σημεία ώστε να ταιριάζουν με το σκούρο τμήμα του δέρματός του όμως στη συνέχεια επεκτάθηκε τόσο πολύ που έπρεπε να προχωρήσουμε στο πιο ανοιχτό τμήμα του δέρματός του, επειδή όλο του το σώμα αντιδρούσε … όλο του το σώμα έπρεπε να είναι καλυμμένο με μακιγιάζ, κάθε εκατοστό. Ήταν λοιπόν πιο εύκολο να κάνουμε την μετάβαση από τη σκούρα στην ανοιχτή απόχρωση που είναι σήμερα.»


Μάικλ Τζάκσον (1994)
Οι σκεπτικιστές όρμησαν αμέσως στον Τζάκσον διαδίδοντας φήμες για προιόντα λεύκανσης του δέρματος και εξωτερικευμένου ρατσισμού. Πολλοί ισχυρίστηκαν, και ακόμα το κάνουν, ότι ο Jackson δεν επιθυμούσε πλέον να είναι μαύρος. Μερικοί είπαν ότι απεχθανόταν τόσο πολύ τον πατέρα του ώστε να αλλοιώσει την ίδια του τη φυλή. Άλλοι,πάλι,είπαν ότι έγινε σεξουαλικά και φυλετικά μη προσδιορίσιμος ώστε να μπορεί να απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό.

Ο ίδιος ο Μichael Jackson είπε το 1993 : « Είμαι μαύρος Αμερικάνος, είμαι περήφανος για τη φυλή μου. Είμαι περήφανος γι’ αυτό που είμαι. Έχω πολύ περηφάνια και αξιοπρέπεια.
Προσπαθούμε να την ελέγξουμε [την ασθένεια] και χρησιμοποιώντας μακιγιάζ την κάνει πιο ενιαία [την Λεύκη] γιατί δημιουργεί κηλίδες στο δέρμα μου.»


Μάικλ Τζάκσον (1995)
Ο Μαικλ Τζάκσον , σύμφωνα με όσους τον γνώρισαν προσωπικά αλλά και τον ίδιο, ήταν ένα πολύ ντροπαλό άτομο που είχε τρομερή ανασφάλεια με την εμφάνισή του. Αυτό ξεκίνησε στην εφηβεία με το τρομερό πρόβλημα ακμής που είχε αλλά και το γεγονός ότι ο πατέρας του συνήθιζε να τον κοροϊδεύει για τη μεγάλη του μύτη.  Μπορεί κανείς να φανταστεί το χτύπημα που θα πρέπει να επέφερε στην ήδη ταραγμένη του αυτοεκτίμηση η συγκεκριμένη αρρώστια. Και το γεγονός ότι έπρεπε να βιώνει όλη αυτή την κατάσταση μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου δεν βοηθούσε την υπόθεση.


 Κάποτε διάβασα την έξης φράση “ Όταν στην αλυσίδα των γνώσεων που έχει ο κάθε άνθρωπος λείπουν κρίκοι, προσπαθούν να καλύψουν το κενό με προκαταλήψεις”

Mετά το θάνατο του Τζάκσον πολλές πληροφορίες και στοιχεία για την ασθένεια του ήρθαν στο φώς. Σύμφωνα λοιπόν με το πόρισμα των ιατροδικαστών ο Μάικλ Τζάκσον,πράγματι,υπέφερα από Λεύκη.



ΑP ( Associated Press)Οι ιατροδικαστές βρήκαν αποχρωματισμό του δέρματος γύρω από το στήθος του, στην κοιλιά του, το πρόσωπο, τα χέρια       

http://site2.mjeol.com/attachments/2819_AP_JacksonWasHealthy_10-1-09.jpg

http://articles.nydailynews.com/2010-02-10/gossip/27055882_1_acute-propofol-intoxication-conrad-murray-jackson-family

 Το έγγραφο της ιατροδικαστικής αναφοράς














































To συγκεκριμένο γάντι ανήκε στον Μάικλ Τζάκσον. Πολλοί κοντινοί του συνεργάτες υποστηρίζουν ότι ο Τζάκσον το πρωτοφόρεσε για να κρύψει τα σημάδια της Λεύκης που είχαν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους στο αριστερό του χέρι. Στο γάντι φαίνονται καθαρά τα σημάδια απο το μακιγιάζ που χρησιμοποιούσε ο τραγουδιστής ακόμα και στα άκρα του. Το γάντι, όπως και το καπέλο -το οποίο φορούσε ο Τζακσον προκειμένου να προφυλάσσεται απο την υπερβολική ακτινοβολία του ήλιου- αργότερα έγιναν το σήμα κατατεθέν του.






Michael Jackson (1984)




Michael Jackson  (1995/96)






Άλλες περιπτώσεις









 





O Michael Jackson σε νεαρή ηλικία.

















Σ'αυτές τις φωτογραφίες φαίνονται καθαρά τα σημάδια του Vitilligo (Λεύκης) στα πόδια του Michael Jackson. 









Πρόσφατη συνέντυξη του Lee Thomas: η εξάπλωση της Λεύκης φαίνεται καθαρά στο αμακιγιάριστο πρόσωπό του. 


Πρώτο Μέρος





Δεύτερο Μέρος








Τρίτο Μέρος



1 σχόλιο:

  1. Για ακόμη μια φορά Μ Π Ρ Α Β Ο Σ Ο Y!!!!!!!!! Σ' ευχαριστώ παρα παρά πολύ για την προσπάθεια που κανεις για να μαθευτεί η αλήθεια και που υπερασπίζεσαι τον Μάικλ μας!!!! Ο Θεός να σ' έχει καλά!!!! Οποιος ενδιαφέρεται να μάθει πέντε πράγματα εκτός από την λεύκη και για τον λύκο, μπορεί να διαβάσει και το ακόλουθο κείμενο μου http://www.facebook.com/note.php?note_id=386181381023

    Λένα Χρ.

    υγ. ελπίζω να μην σε πειράζει που ποστάρω τα κείμενά σου στον τοίχο μου στο facebook.

    ΑπάντησηΔιαγραφή